شما اینجا هستید : صفحه اصلی  -> خدمات > معماری >

معماری

معماری

معماری یک اشتیاق ، یک حرفه و همچنین یک علم و یک تجارت است که زندگی را از نظر زیبایی و معنویت غنی می کند و میراثی را ایجاد می کند که منعکس کننده و سمبل فرهنگ و سنت ها است.
معماری و طراحی می تواند به ایجاد تعادل در زندگی افراد کمک کند. ... مدارسی که خوب طراحی شده اند محیط های یادگیری بهتری ایجاد می کنند و اماکن کار با معماری خوب، بهره وری بالاتری را تجربه می کنند.همچنین محیط بر وضعیت ذهن و خلق و خوی افراد تأثیر می گذارد و ساختار و چیدمان ساختمان ها تأثیر عمیقی بر افراد دارد. فضای ساختمان تأثیر خاصی در زندگی افراد دارد. زیرا  شما دائماً در ساختمانها احاطه شده و محاصره می شوید و این فضاها بی شک بر احساس شما تأثیرگذار خواهد بود.

این سوال برای اغلب افراد همیشه به وجود می آید که به واقع معماری چیست؟ معماری علم است یا هنر؟ از کدام قرن آمده ؟ الان در کدام دوره قرار دارد و متاثر از چه چیزهایی می باشد و تا کجا پیش خواهد رفت. جایگاه علم رشته ی معماری در علم ساختمان بسیار زیاد و غیر قابل جایگزین می باشد و هر چه زمان می گذرد این اهمیت بیشتر می شود. معماری پدیده ای بسیار قدیمی می باشد که میتوان گفت از زمانی که بشر پا به این دنیا نهاد معماری بوده و طی گذر پیشرفت کرده است و در طی این هزاران سال به همه جای دنیا این علم و هنر غیر قابل جایگزین رسیده و از آن استفاده می کنند. 
 معماری یک بهعنوانفرآیند ساماندهی فضا معنی می شود و دوم به معنای دستاورد ساماندهی فضا به کار می رود. 
اما تعریف معماری زمانی اهمیت بیشتری پیدا کرد که مرزهای دانش، بینش وآموزش معماری به صورت آکادمیک مورد توجه قرار گرفت و تخصص گرایی در جوامع انسانی مطرح شد، به این مفهوم که سازه ازمعماری جدا شد.
هر یک از این افراد تعاریف مختلفی از معماری به فراخور زمان خویش در ذهن داشتند؛ عده ای به جنبه های هنری توجه دارند، گروهی به جنبه های فنی و تعدادی به تلفیق هر دو توجه دارند و در دوران های جدید مسایلی مانند فضا، زمان، مکان، فلسفه، انسان، جامعه، بوم شناسی، روانشناسی، تکنولوژی و... از دغدغه های اصلی معماران می باشد.
مثل تمام مفاهیمی که در زندگی وجود دارد، اگر به دنبال تعریفی برای آن مفهوم باشیم، این تعریف باید کامل و مانع باشد، كامل یعنی در بر گیرنده تمام انواع مثل خود باشد و مانع باشد یعنی مفاهیمی كه به غیر از خودش هست را در خود راه ندهد. با توجه به این که در عصر حاضر، عدم قطعیت در مباحث علوم پایه و نظریه نسبیت توسط فیزیکدانان مطرح جهانی مورد توجه بوده است نمی توانیم برای بسیاری از مفاهیم، تعاریفی جامع و کامل داشته باشیم، چون این مفاهیم از فیلتر ذهن افراد مختلف می گذرد و نتیجه طبیعی خلقت افراد مختلف، ذهن های مختلف و تعاریف مختلف است. به همین خاطر هر فرد بر اساس ذهن و اندیشه اش معماری را تعریف می کند، امروزه وسعت دانش معماری به اندازه ای زیاد گشته که خود معماری به زیر شاخه های مختلف مانند معماری منظر، معماری اسلامی، تاریخ معماری، معماری داخلی و..... تقسیم گشته و در دانشگاه ها به صورت تخصص های مختلف آموزش داده می شود و حتی دیده می شود که از حیطه علم ساختمان هم فراتر رفته و رد پای آن را در علوم دیگر می شود یافت؛ و اصطلاحاتی مانند معماری نفت، معماری کامپوتر و....  بهوجودآمدهاست.
باید گفت امروزه معماری یک دانش میان رشته ای با سایر علوم، به ویژه علوم ریاضی و انسانی است؛ دانشی به وسعت یک اقیانوس که هرمنطقه از این اقیانوس دارای عمقی نامحدود است. معماری یک فعل انسانی است که در زمان ومکان مشخص به خاطر هدفی خاص ماده را به شکل زیبایی خلق می کند.
همه ی ما انسان ها ساعت های زیادی را در منازل خود میگذرانیم و اینکه جایی که در آن زندگی میکنیم از زیبایی خاصی برخوردار باشد حائز اهمیت می باشد و این زیبایی توسط هنر معماری انجام می گیرد که نکاتی باید در این هنر خلاقانه رعایت شود. خانه از چند بخش اساسی که شامل اتاق نشیمن،اتاق پذیرایی، ورودی منزل، راهروها، تراس، اتاق خواب، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام و... برخوردار است که هر جزء خانه دارای معماری خاص به خود می باشد و موارد اصولی آن باید رعایت شود.از هر بعدی که نگاه کنیم ورودی منزل جزء اساسی ترین و در دیدترین قسمت های یک منزل می باشد و باید کاملا مطابق با یک ورودی و متفاوت با سایر قسمت های منزل طراحی و معماری شود.. ابعاد فضای داخلی ورودی باید متناسب با مساحت کلی خانه، این قابلیت را داشته باشد که بتوان در دکوراسیون آن یک حداقل یک جاکفشی را جای داد. در شرایط ایدآل فضای ورودی به نحوی طراحی می شود که بتواند در همان ابتدا دسترسی به فضاهای عمومی و خصوصی منزل را تفکیک کند. دومین مورد در معماری و ارائه یک نقشه و طراحی برای منزل رعایت نکات در مورد راهرو ها می باشد که طول راهروها نباید زیاد باشد و استاندارها رعایت شود. مساحت راهرو ها و فضاهای دسترسی در خانه های مسکونی 10 تا 12 درصد از مساحت کل خانه را شامل می شود. عرض راهروها نباید کمتر از 1 متر و 20 سانتیمتر باشد و تا 1 متر 50 سانتی متر افزایش می یابد. این عرض با وجود دلایل خاص در طراحی می تواند بیشتر نیز باشد، اما باید این نکته را در نظر داشت که طول بیش از حد زیاد راهروها ناخوشایند خواهد بود.مورد بحث بعدی طراحی نشیمن می باشد که امروزه بسیاری در بسیاری از منازل با اتاق پذیرایی مشترک شده اند. ند
فضای پذیرایی از مهمان بزرگ ترین بخش خانه است که کمترین استفاده از آن صورت می گیرد. بهترین نور را برای این قسمت از خانه در نظر می گیرند و نور در این قسمت مورد مهمی محسوب می شود. مورد بعدی و اساسی هر منزل آشپزخانه می باشد که باید طبق متراژ منزل طراحی صورت بگیرد و فاصله ی بین کابینت ها و جایگاه های یخچال و گاز کاملا مشخص شده باشد و از کمترین جا بیشترین استفاده انجام گیرد و از نور کافی و مناسب هم برخوردارو نورگیر کافی داشته باشد. اتاق خواب ها هم از طراحی خاصی برخوردارند و حداکثر در صورت امکان در راهروها طراحی می شوند و با توجه به متراژ منزل یک خوابه یا بیشتر می باشد تراس مورد بعدی می باشد و وجود تراس در یک آپارتمان ضرورت زیادی دارد، معمولاً توجه ویژه‌ای به محل دسترسی، همجواری و مساحت آن در نقشه ساختمان داریم. در برخی از نقشه‌های ساختمانی می‌بینیم که تراس را در دسترسی پذیرایی قرار می‌دهند. این تقریباً بدترین و کم‌کاربردترین جانمایی برای تراس است. تصورش را بکنید که وقتی مهمان دارید، بخواهید پرده‌های زیبای پشت مبل‌ها را کنار بزنید و وارد تراس شوید.
چه در آپارتمان‌های شمالی و چه در آپارتمان‌های جنوبی، یکی از بهترین مکان‌ها برای طراحی تراس، مشرف به حیاط و در ارتباط مستقیم با آشپزخانه است. اصولاً بهترین عملکرد برای تراس و بیشترین کارایی آن زمانی است که مستقیماً از فضای آشپزخانه در دسترس باشد. در واحد‌های خیلی کوچک، تراس معمولاً فضای کافی برای نشستن ندارد و صرفاً برای دسترسی به محیط بیرون استفاده می‌شود. اما در واحد‌هایی که نقشه ساختمان آن‌ها زیر بنایی بیشتر از 80 یا 90 متر را دارد، بهتر است که فضای تراس به حدی باشد که حداقل، یک میز کوچک در آن قرار بگیرد. و در آخر شما سازنده ی محترم میتوانید بنا به سلیقه ی خود و آنچه در ذهن خود دارید را با تلفیقی از علم و هنر معماری در بنای خود با کمک معماران به کار بگیرید و از بنای خود بیشترین استفاده را در عین زیبایی و رعایت استاندارها ببرید.

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به هومو دکور می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح